ترس از مسابقه دادن

فهرست مطالب

5
(1)

یکی از فاکتور های روانشناسی مهم در طول فرآیند مسابقات، ترس از مسابقه دادن است. در این بخش میخواهیم به راه حل های جلوگیری از استرس و ترس از مسابقه دادن را بپردازیم.

ترس از مسابقه دادن در رزمی

ترس از شرکت در مسابقات رزمی یک عقب‌ماندگی رایج است که ممکن است هنگام تمرینات یا مسابقات احساس شود. این ترس معمولاً از ناامیدی، نگرانی از انتقادها یا افت خود ایجاد می‌شود. برای غلبه بر این ترس، افراد می‌توانند به تقویت روحیه و تمرینات روانی متمرکز شوند.

اهمیت پشتیبانی روانی در این مسیر بسیار بالاست. فراهم کردن یک محیط حمایتی و ایجاد ارتباط مثبت با مربیان و افراد هم تراز می‌تواند به کاهش ترس و افزایش اعتماد به نفس کمک کند. همچنین، تمرکز بر تقویت مهارات فنی و تاکتیکی، به عنوان راهی برای افزایش اطمینان و اعتماد به نفس در زمینه مسابقات، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

پیشرفت فردی نیز در این مسیر اهمیت دارد. تاکید بر اهداف کوچک، مراحل قابل مشاهده پیشرفت، ارزیابی مثبت عملکرد، می‌تواند احساس موفقیت را تقویت کرده و ترس را به چالش تبدیل کند. با این رویکردها، افراد می‌توانند ترس از مسابقه دادن را به یک فرصت برای رشد و بهبود تبدیل کند.

ترس از مسابقه دادن در رزمی یک احساس ذهنی است که ممکن است بسیاری از افراد را در برابر چالش‌های رزمی تحت تأثیر قرار دهد. این ترس معمولاً از ناامیدی یا احساس ناتوانی ناشی از فشار مسابقه ظاهر می‌شود.

در حقیقت، ترس از مسابقه دادن می‌تواند به عنوان یک پیش‌زمینه برای رشد فردی در دنیای رزمی تلقی شود. با غلبه بر این ترس، افراد می‌توانند به تسلط بر تکنیک‌ها، افزایش اعتماد به نفس، و ارتقاء توانایی‌های شخصی دست یابند.

ترس-از-مسابقه-دادن-ترس-از-مسابقه-دادن-در-رزمی

معنای استرس و ترس

به فرض یک فایتر مبتدی برای اولین بار میخواهد مسابقه بدهد ،هر اتفاق و نگرانی هایی که قبل از برگزاری مسابقه داشته باشد اعم از( نگرانی در مورد نحوه وزن کشی، نحوه مسابقه دادن، جو سالن مسابقه، تماشاگران، ناهار مسابقه، چک وزن، باید ها و نباید های مسابقه و…) تمام این موارد تا قبل از ورود به رینگ ترس نام دارد. فاکتور ترس فقط برای فایترهایی که میخواهد بار اول مسابقه بدهند نیست. حتی فایترهایی که چندمین مسابقه شان است هم برای هر مسابقه با ترس روبرو می شوند. زیرا برای هرمسابقه مواردی همچون ترس از نحوه ی بالا پایین بودن وزن فایتر، نحوه تغذیه ی فایتر، ترس از مسموم شدن از غذاهای روز مسابقه، خوردن یا نخوردن نوشابه و نوشیدنی های انرژی زا در طول مسابقه. پس این ترس در مسابقه امری طبیعی است. ممکن است در یک سری افراد این ترس بیشتر و در یک گروه دیگر این ترس کمتر باشد. قطعا فایتری که بار اول میخواهد مسابقه بدهد ترس بسیار بیشتری دارد. فایتری که برای بار بیست ام مسابقه میدهد قطعا با مدیریت و تجربه این ترس را کاهش میدهد.

پس ترس از مسابقه دادن یکی از مشکلات مسابقه است. که این موضوع، یک موضوع کاملا طبیعی است. چون اگر برای انجام کاری یا مسابقه ای استرس و ترس وجود نداشته باشد، طبیعتا هیچ پیشرفتی هم حاصل نمی شود.

بعد از ترس، وارد مرحله ی بعدی یعنی استرس می شویم. تا قبل از شروع مسابقه تمام این موارد ترس نام دارد. ولی با شروع مسابقه، استرس نیز دخیل می شود. استرس در مسابقه یعنی، نگرانی بابت قفل شدن دست و پا در حین مبارزه، بالا نیامدن پا در مواقع لازم، کم آمدن نفس در راند دو، کمبود فاکتور آمادگی جسمانی در حین مبارزه، نگرانی بابت ناک دان و ناک اوت شدن، زدن ضربه ی خطا و اشتباه، نگرانی بابت عدم وجود داورهای کاربلد و نگرانی بابت نا داوری های مسابقه.

مسابقه-رزمی-ترس-از-مسابقه-دادن-معنای-ترس-استرس-محمد-موسوی

استرس اصلی در طول مسابقه، بخاطر عدم پیاده سازی صحیح و اجرای توانمندی ها باتوجه به تمرینات باشگاهی و مبارزه غیر از مسابقه است. بعضی از فایترا با این موضوع که فایتر خوب و توانمندی در تمرینات داخل باشگاهی هستند ودر طول تمرینات بهترین عملکرد را دارند. اما در مسابقه بخاطر وجود استرس، نمیتوانند صد در صد توانمندی های خود را به اجرا بگذارند. این موضوع یکی از بحث های اصلی استرس و ترس از مسابقه دادن فایترها است.

این موضوع را به خاطر داشته باشید که اگر در مسابقه به فرض عملکرد شما 100 باشد، در مسابقه 50 الی 60 خواهد بود. هیچوقت هیچ فایتری بخاطر شرایط موجود( جو حاکم بر مسابقه، تعداد زیاد تماشاگران، استرس و ترس از مسابقه دادن، استرس در رینگ، وجود داوران و…) دلایل افت عملکرد هستند. پس هیچ فایتری 100 درصد عملکردی که در باشگاه دارد را در مسابقه نخواهد داشت.

راهکار برای غلبه بر ترس از مسابقه دادن

تقویت نقاط قوت در مسابقات است. این موضوع به چه معناست ؟

یعنی بعد از مسابقه اول و دوم، متوجه میشویم در راند دوم نفس کم می آوریم، بدن لاکتیکی میشود. صدای کوچ و مربی پای رینگ را میشنویم اما به علت استرس نمیتوانیم به آن عمل کنیم. تمام این موارد چه زمانی به وجود می آید ؟ زمانی که تمرینات خوب و متناسب با مسابقه و فایت نداشته ایم، زمانی که غیبت های کلاسی زیاد و عدم حضور مستمر در باشگاه اتفاق می افتد. هنگامی که مربی نتوانسته در حین تمرینات سطح لاکتیک بدن ورزشکاران را بالا ببرد تا بدن این فایتر در طول مسابقه عادت داشته باشد.

به این نکته باید همواره توجه داشته باشید که تمرینات مخصوص به مسابقه باید حتما زیر نظر مربی متخصص و در بازه ی زمانی خاصی قبل از مسابقات انجام شود. موضوع مهمتر بحث تغذیه ی ورزشکاران است که قبل از مسابقه حائز اهمیت است. ورزشکاران حتما باید به این نکته توجه داشته باشند، که لایف استایل و روش زندگی خود را با قبل از مسابقات تغییر بدهند. هیچگاه نباید روش تمرینی و نوع تغذیه ی ورزشکاران درفصل مسابقات با مواقع عادی یکسان باشد. در زمان مسابقات، هم مربیان و هم ورزشکاران باید بدانند که تمرینات باید مطابق تمرینات مسابقه ای باشد. تغذیه باید طبق رژیم مسابقه ای و اصولی باشد. این موارد باید در تمام سطوح مسابقاتی اعم از منطقه ای، استانی و کشوری و بین المللی رعایت شود.

مسابقه-کشوری-ترس-از-مسابقه-دادن-در-رزمی-محمد-موسوی

زمانی که فاکتور های تمرینات و تغدیه ورزشکار در حد مطلوبی باشد. ذهن و بدن ورزشکار نیز برای مسابقه آماده می شود. اعتماد به نفس ورزشکار نیز بالا میرود. از تکنیک ها مطمئن می شود. از بدن خود مطمئن می شود. شگرد های مسابقاتی خود را در هر شرایطی بر روی حریف پیاده میکند. حتی اگر قهرمان جهان هم روبه ایستاد من میتوانم این شگرد را بر روی آن پیاده کنم. یا آن تکنیک موثر است یا خیر. ولی از آن شگرد استفاده کرده ام.

در بعضی از مواقع در هنگام مسابقه، با وجود اینکه فایتر تکنیک های زیادی آموزش دیده است. اما ذهن در مسابقه یاری نمیکند. برای همین موضوع گفته می شود از شگردهای خاص هر فایتر در مبارزه استفاده شود.

مربی برحسب وظیفه یک سری تمرینات و تکنیک هارا به شاگردان آموزش میدهد. اما تمرینات و پیگیری های مستمر برعهده شاگردان است. 30 درصد کار برعهده مربیان است. 70 درصد مابقی برعهده ی همت و پشتکار و غلبه براسترس ورزشکاران است. میانگین در طول هفته 3 ساعت زمان کلاس های عمومی رزمی است. این فایتر کلاس عمومی اگر مشخصا پیگیر و زرنگ نباشد. پشتکار و همت نداشته باشد. قطعا به اندازه ی شخصی که روزی 3 ساعت تمرین مستمر دارد موفق نخواهد بود. با اطمنیان چنین شخصی در مسابقات با غلبه بر ترس و استرس خود میتواند پیروز میدان شود.

فایترهای کلاس عمومی باید این نکته را به یاد داشته باشند که همواره باید با مربیان خود در ارتباط باشند. از آنها برنامه ی تمرینی بخواهند. از انها اطلاعات استفاده کنند. اگر چنانچه ساکن شهرهای کوچک هستید و ارتباط با مربی باری شما دشوار است. پیشنهاد ما دوره ی آنلاین کیک بوکسینگ با تدریس استاد محمدموسوی است.

همچنین شما میتوانید برای دریافت آموزش های بیشتر از پیچ اینستاگرام استاد محمد موسوی نیز دیدن کنید.

با تمام این تفاسیر، اگر فایتری قبل از مسابقات خود و ذهن خود را تقویت میکند. ذهنیت خود را تمام و کمال برای مسابقه میگذارد. تصویر سازی ذهنی در مورد برد مسابقات و گرفتن کمربند طلایی انجام میدهد. هنگام مبارزه نیز ذهن و بدن آماده است. وقتی که ضربه ای میخورد در جا دچار مشکل نمی شود. چون بدن این فرد بر اثر تمرینات قوی شده و آماده است. هنگامی که این مبارز وارد رینگ می شود، ذهن خود را کاملا می تواند کنترل کند. به طور ناخوداگاه به حرفای مربی گوش میکند. در نتیجه عملکرد عالی از خود به جای بگذارد.

یکی از مواردی که در موفقیت ورزشکار، کم شدن استرس فرد و ترس از مسابقه دادن موثر است، داشتن لوازم و تجهیزات مناسب است. اگر شما قبل از مسابقه ترس از نداشتن تجهیزات مناسب نداشته باشید. میتوانید با آرامش بیشتری پای در میدان مبارزه بگذارید. فروشگاه لوازم ورزشی موسوی، تامین کننده ی تمام نیاز های ورزشکاران رزمی و غیر رزمی، با ارسال به تمامی کشور در خدمت ورزشکاران و مربیان گرامی است.

این نوشته چطور بود؟

لطفاً برای ثبت بازخورد روی ستاره‌ها کلیک کنید

متوسط بازخوردها: 5 / 5. تعداد رأی‌ها: 1

این نوشته بازخوردی نداشته، اولین نفر باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

دیگر پست‌ها

لباس-کیک-بوکسینگ-چیست.
آموزش مقدماتی

ویژگی های لباس کیک بوکسینگ چیست؟

لباس یکی از مواردی است که معرف نوع رفتار و عملکرد شما در هر جامعه ای است. لباس کیک بوکسینگ در طرح ها و رنگ های مختلف با توجه به سبک و استایل متفاوت خواهد بود.

تفاوت-موی-تای-با-کیک-بوکسینگ
آموزش مقدماتی

تفاوت موی تای با کیک‌ بوکسینگ

کیک‌بوکسینگ و موی تای، دو رشته ی رزمی با تفاوت های گارد، استایل مبارزه و ضربات است.موی تای با قدرت و کلینچ شناخته میشود.درحالیکه کیک بوکسینگ به سرعت تاکید دارد.