اگر از مشت خوردن در مسابقه و تمرین یا حتی از مشت زدن و مبارزه کردن میترسید، حتماً تا پایان این پست با من همراه باشید، در این پست قصد دارم چند نکته راجع به غلبه بر ترس در مبارزه را بیان کنم. من محمد موسوی، مربی رسمی فدراسیون ورزشهای رزمی هستم.
ترس از ضربه خوردن
اولین چیزی که تمام رزمیکاران در ماه اول حضورشان در باشگاه مشاهده میکنند، یا شاگردان جدیدی که به باشگاه میآیند و این صحنه را میبینند، ترس از ضربه خوردن است. در اولین مبارزات خود، آنها معمولاً سرشان را برمیگردانند، سرشان را به زمین میاندازند و حرکاتی از خود بروز میدهند که نشاندهنده ترس از ضربه است.
این پدیده یک واکنش غریزی است و به هیچوجه جای نگرانی ندارد. همه رزمیکاران در ابتدا چنین حالتی را تجربه کردهاند و ما باید غلبه بر ترس در مبارزه کنیم تا بتوانیم به یک فایتر یا مبارز واقعی تبدیل شویم و هم ضربه بزنیم و هم ضربه بخوریم. برای دستیابی به راههای رسیدن برای غلبه بر ترس در مسابقات رزمی، تا پایان این پست با من همراه باشید.
اولین اقدام برای غلبه بر ترس در مبارزه که باید انجام دهیم این است که، بپذیریم وارد یک رشته رزمی شدهایم. بسیاری از افرادی که جلسه اول میآیند، میگویند به مشت زدن علاقه زیادی دارند و دوست دارند بهطور عملی در مبارزات شرکت کنند و از ضربه زدن لذت ببرند. اما تنها علاقه داشتن کافی نیست، فایتهای واقعی مانند تصاویر و فیلمهایی که از بیرون دیدهاند نیست، زمانی که وارد رینگ میشوند و با فضای واقعی روبهرو میشوند، نمیتوانند واقعیت را بهطور کامل درک کنند و حتی ممکن است از این رشته زده شوند.
واقع بینانه عمل کنیم
برای غلبه بر ترس در مبارزه اولین نکته این است که باید واقعبینانه عمل کنیم و بدون آمادگی کافی به دل حریف نرویم. ممکن است حریف شما چندین سال یا حتی چندین ماه تجربه داشته باشد و حرکاتی را بلد باشد که قادر است به شما آسیب برساند. حداقل باید اصول اولیه را بهخوبی یاد گرفته باشید، از جمله گارد مناسب و یکی دو مورد از دفاعهای ابتدایی، و سپس به مرحله بعدی بروید.
بنابراین، ما هرگز به فردی که تازه وارد باشگاه شده است، توصیه نمیکنیم که در جلسه اول بهطور مستقیم با دیگران کار کند، حتی اگر قرار نیست مورد ضربه قرار گیرد. این فرد ممکن است بهدلیل نداشتن هیچ تجربهای در مبارزه، عدم آشنایی با تکنیکهای پایه، و عدم داشتن گارد مناسب، آسیب بیشتری ببیند.
این فرد ممکن است فقط در اینستاگرام و فیلمها ضربات خاصی دیده و تصور کند که با ورود به باشگاه میتواند به همان سطح از توانایی دست یابد. واقعیت این است که شرایط در باشگاه بسیار متفاوت است و ممکن است آسیبهای جدی به خود وارد کند. با درک صحیح از شرایط وارد عمل شوید تا از بروز آسیبهای احتمالی جلوگیری کنید.
اسپارینگ
در مرحله بعد پس از یک ماه آموزش و یادگیری، اکنون به انجام اسپارینگ نوع یک میپردازیم. اسپارینگ نوع یک، اسپارینگ قراردادی است. به این معنی که مربی از شما میخواهد که در برابر حریف خود بایستید و تنها یک تکنیک خاص را اجرا کنید. اجازه ندارید تمام تکنیکها را به کار ببرید.
برای مثال، من در برابر حریف خود قرار میگیرم و بلاک میکنم، صورتم را پوشانده و حریف دو مشت به سمت من میزند. من بلاک خود را پایین میآورم و او بلاک میکند، سپس دو مشت به سمت حریف میزنم.
۳ تمرین غلبه بر ترس در مبارزه
بلاک کردن
یکی از بهترین روشها برای غلبه بر ترس در مسابقات رزمی، استفاده از بلاک کردن و مشت زدن است. شما میتوانید این تمرین را با حریف خود انجام دهید یا با چسباندن خود به دیوار و بلاک کردن دستها، از بین دستهای خود دید خود را حفظ کنید.
از فردی بخواهید به آرامی بر روی دستان شما ضربه بزند و شما باید تلاش کنید تا چشمهای خود را باز نگهدارید، حریف را از بین دستهای خود مشاهده کنید و ارزیابی کنید که کدام قسمت صورت حریف خالی است و چه نوع ضربهای میتوانید به او وارد کنید، چه نوع جاخالی میتوانید انجام دهید و چه نوع دفاعی میتوانید به کار ببرید. پس از آن، به حریف ضد حمله بزنید.
آب پاشیدن
تمرین بعدی برای غلبه بر ترس در مبارزه آب پاشیدن به سمت حریف است. در تمرین آبپاشیدن، از حریف تمرینی درخواست میشود که دستان خود را به خوبی خیس کند و سپس در مقابل صورت شما قرار گیرد. او باید با انگشتان خود آب را به سمت شما پرتاب کند، بهگونهای که قطرات آب به سمت شما بیافتد. هدف این است که شما با تلاش و تمرکز، چشمان خود را نبندید و واکنشهای خود را کنترل کنید. این تمرین به شما کمک میکند تا شرایط برای غلبه بر ترس در مبارزه فراهم شود.
ضربه به حریف
یکی از تمرینات مؤثر این است که در مقابل حریف خود قرار بگیرید. پس از اینکه حریف دو یا سه ضربه زد، به دقت حرکات او را مشاهده کنید و سپس به او حمله کرده و دو یا سه ضربه به او وارد کنید. این روند به تدریج و با هر جلسه تمرین پیچیدهتر میشود. به عنوان مثال، در جلسه اول تنها یک ضربه چپ و راست به حریف پاسخ میدهید.
در جلسه بعد، یک ضربه چپ و راست به همراه هوک را اجرا میکنید و در جلسه بعدی، ضربه چپ، راست، هوک و پای راست را اضافه میکنید. با ادامه این تمرینات به تدریج، شبیهسازی مبارزه اتفاق میافتد، همچنین برای غلبه بر ترس در مبارزه آماده میشوید. و با پیشرفت در تمرینات، میتوانید سبکهای جدیدی از مبارزه را به تکنیکهای خود اضافه کنید.
غلبه بر ترس در مسابقه رزمی
سبکهای جدید یعنی اینکه برای مثال در یک بازه زمانی خاص، مانند ۱۰ ثانیه، یکی از حریفان باید فقط حمله کند، در حالی که حریف دیگر در همان ۱۰ ثانیه تنها حق دارد دفاع کند. به همین ترتیب، در یک دوره زمانی مشخص، یکی از حریفان مجاز است که تنها یک مشت به پا بزند، در حالی که حریف دیگر اجازه دارد سه مشت وارد کند. این نوع بازی کردن با قوانین خاص در اسپارینگ میتواند کمککننده برای غلبه بر ترس در مبارزه باشد و به شبیهسازی مبارزه واقعی نزدیکتر شویم.
پس از گذشت چهار تا پنج ماه که دستها و پاهای شما به خوبی راه افتاد و مربی شما نقاط ضعف و قوتتان را مشخص کرد و نقاط ضعف را به نقاط قوت تبدیل کرد، حالا میتوانید به یک اسپارینگ کاملتر و نزدیکتر به مبارزه واقعی بپردازید، البته با شدت کمتر. به این معنا که شما باید شبیهسازی مبارزه را انجام دهید.
به این ترتیب، تمام تجهیزاتی که در مسابقات استفاده میکنید را بر تن کنید، زمان و قوانین مسابقه را رعایت کنید بعد شروع به تمرین کنید. با این تفاوت که در مسابقه شما باید با تمام قدرت خود وارد عمل شوید، در اینجا باید تنها با ۳۰ تا ۴۰ درصد از توان خود مبارزه کنید، تا هم به خود و هم به حریف آسیبی وارد نکنید، زیرا شما دو نفر دوستان و همتیمی هستید، نه رقیب. هدف ما از این کار غلبه بر ترس در مسابقات رزمی است.
این روند پلکانی را دنبال کنید تا موفقیت زیادی کسب کنید. بسیاری از افراد از ترس ضربه زدن به صورت حریف دچار نگرانی هستند. این ترس از ضربه زدن با تمرینات میت زدن، کیسه زدن و به ویژه با اسپارینگهایی که ذکر شد، میتواند به طور قابل توجهی کاهش یابد و شما را برای غلبه بر ترس در مبارزه موفقتر کند.
این نوشته چطور بود؟
لطفاً برای ثبت بازخورد روی ستارهها کلیک کنید
متوسط بازخوردها: 4.4 / 5. تعداد رأیها: 7
این نوشته بازخوردی نداشته، اولین نفر باشید!