قوانین داوری کیک‌‌بوکسینگ در ایران

فهرست مطالب

من محمد موسوی مربی رسمی فدارسیون ورزش‌های رزمی در این پست قصد دارم راجع به، کاربردهای استایل لوکیک و قوانین داوری کیک‌بوکسینگ در ایران صحبت کنم.
3.9
(16)

اگر شما مربی، ورزشکار یا فایتر هستید، لطفاً تا انتهای این پست با ما همراه باشید، زیرا قصد دارم اطلاعات مفیدی درباره قوانین داوری کیک‌بوکسینگ ارائه دهم.

در مسابقات کیک‌بوکسینگ ایران، بسیاری از رقابت‌ها به خصوص برای آقایان و همچنین بانوان در دسته‌های جوانان و بزرگسالان به استایل لوکیک برگزار می‌شود. استایل لوکیک چیست؟ چه کاربردی دارد؟ قوانین داوری کیک‌بوکسینگ به چه صورت است؟ 

من محمد موسوی مربی رسمی فدارسیون ورزش‌های رزمی در این پست قصد دارم راجع به، کاربردهای‌استایل لوکیک و قوانین داوری کیک‌بوکسینگ در ایران صحبت کنم.

استایل لوکیک

اصطلاح “لوکیک” یک واژه انگلیسی است که از دو کلمه “لو” به معنای پایین و “کیک” به معنای ضربه پا تشکیل شده است، لوکیک به معنی ضربه‌زدن به پا و به سمت پایین تنه می‌باشد. در قوانین داوری کیک‌بوکسینگ در استایل لوکیک، شرکت‌کنندگان نمی‌توانند به پایین‌تر از زانو ضربه بزنند، به عبارت دیگر مجاز به حرکت کف‌کیک نیستند. در پست‌های قبلی راجع به این حرکت توضیح و آموزش داده شده است.

در اجرای ضربه، اگر حرکت قدرت و انرژی کافی داشته باشد، حرکت کف‌کیک صورت می‌گیرد، اگر به صورت کشیدن زیر پا باشد، این حرکت به عنوان سوییپ کردن شناخته می‌شود. سوییپ کردن به معنی جارو کردن است. در استایل لوکیک، شما اجازه دارید این حرکت را اجرا کنید، اما در قوانین داوری کیک‌بوکسینگ اگر این سوییپ به یک ضربه تبدیل شود، این کار خطا محسوب می‌شود و داور مجاز  است از شما خطا بگیرد.

قوانین داوری کیک بوکسینگ استایل لوکیک

قوانین داوری کیک‌بوکسینگ

در قوانین داوری کیک‌بوکسینگ علاوه بر، خطای کف‌کیک در استایل لوکیک، خطای بعدی گرفتن هر ضربه پا می‌باشد. به طور مثال، اگر به شما حرکت میدل‌کیک زده شود، شما برای یک لحظه با دست پا را بگیرید، یا در فرانت‌کیک پا از بالا گرفته شود، تفاوتی ندارد، حتی اگر برای یک ثانیه شما با دست از حرکت لوکیک جلوگیری کنید خطا می‌باشد. در استایل لوکیک، شما اجازه پاگیری و گرفتن حریف را ندارید.

در نتیجه خطای دیگر استایل لوکیک  گرفتن پا و یا گرفتن حریف حتی به مدت یک ثانیه می‌باشد، که داور به سرعت برک می‌دهد و حریفان را جدا می‌کند. در واقع طبق قوانین داوری کیک‌بوکسینگ، در صورتی که نفس کم بیاوردید و حریف را یک یا دوبار بگیرید، سریعاً ول کنید، داور خطایی برای شما در نظر نمیگیرد، و شما را برای یک مدت کوتاه از یکدیگر جدا می‌کند. اما اگر پای حریف را بگیرید و برای چند ثانیه نگه دارید و یا ضربه وارد کنید، داور قطعاً به شما اخطار می‌دهد.

قوانین داوری کیک بوکسینگ

تفاوت استایل کی‌وان و استایل لوکیک

یکی از حرفه‌ای‌ترین استایل‌ها در کیک‌بوکسینگ، استایل کی‌وان است، در استایل کی‌وان شما اجازه دارید به صورت تک زانو، ضربه بزنید. اما در استایل لوکیک، شما به هیچ عنوان اجازه‌ی زدن ضربه به زانو را ندارید، چه به صورت تک زانو و چه مانند موی‌تای متوالی بزنید. بنابراین، در قوانین داوری کیک‌بوکسینگ این استایل، هر ضربه و حرکت زانو به بدن و سر حریف، باعث خطا می‌شود.

مجدداً تاکید می‌کنم، که در قوانین داوری کیک‌بوکسینگ چندین استایل حرفه‌ای وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر در ارتباط با استایل کیک‌بوکسینگ می‌توانید به پست‌های قبلی که راجع به آن صحبت شده مراجعه کنید. 

قوانین داوری کیک بوکسینگ تفاوت استایل کی وان و استایل لوکیک

بک‌پانچ

خطای بعدی حرکت بک‌پانچ است، حرکتی که در استایل لوکیک به عنوان خطا، اما در استایل کی‌وان و کیک‌بوکسینگ آزاد معرفی می‌شود. بک‌پانچ به معنی برگشتن و ضربه زدن به صورت حریف با استفاده از پشت دست است. استایل کی‌وان، به دلیل اینکه شما مجاز به حرکت بک‌پانچ، کف‌کیک و تک زانو هستید، استایلی ازادتر و حرفه‌ای‌تری می‌باشد.

قوانین داوری کیک بوکسینگ بک پانچ

سوپرمن پانچ

از نظر ضربات دست در استایل لوکیک، شما هیچ محدودیتی نسبت به استایل‌هایی مانند کی‌وان که حرفه‌ای‌تر هستند، ندارید. تمام ضربات دست، به غیر از  بک‌پانچ که بالاتر اشاره کردم، برای شما آزاد است. حتی می‌توانید ضربه‌ای مانند سوپر پانچ را هم انجام دهید، ضربه‌ای که شما بلند می‌شوید و ضربه می‌زنید، شبیه به حرکتی که سوپرمن انجام می‌دهد که به سوپر پانچ یا سوپرمن پانچ معروف است.

 این حرکت هم در استایل لوکیک و هم در استایل کی‌وان ازاد است. پس تفاوت‌های استایل کی‌وان و لوکیک ضرباتی مانند کف‌کیک، بک‌پانچ و زانو زدن می‌باشد. که این ضربات در قوانین داوری کیک‌بوکسینگ استایل لوکیک خطا محسوب می‌شود.

قوانین داوری کیک بوکسینگ سوپر پانچ سوپر من پانچ

مسابقات لوکیک

اکثر مسابقات لوکیک ایران که در حال برگزاری هستند، به دلیل استفاده از کلاه و ساق‌بند به صورت آماتور برگزار می‌شوند. یکی از دسته‌بندی‌هایی که یک مسابقه را از حالت حرفه‌ای به آماتور تبدیل می‌کند، تجهیزات است. زمانی که در مسابقه تجهیزاتی وجود نداشته باشد، مسابقه حرفه‌ای‌تر می‌باشد. بنابراین، در مسابقات ایران، داشتن ساق‌بند و کلاه توسط برخی شرکت‌کنندگان دلیل بر سطح پایین بودن مسابقه نیست، ممکن است که شخص حتی با مهارت بالا در مسابقه شرکت کرده، اما طبق مقررات مسابقات، باید از ساق‌بند و کلاه استفاده کند. 

هرچند، در برخی از مسابقات مانند سوپر فایتری که در داخل کشور برگزار می‌شود، گاهی اوقات با اجازه داور یا تحت پوشش مقررات، مسابقات حرفه‌ای بدون استفاده از ساق‌بند و کلاه برگزار می‌شود. در اساسنامه مسابقات ایران، هر شخصی برای شرکت در مسابقات کشوری یا استانی باید جواز و مجوز بگیرد. این اسناد شامل وزن‌ها و تجهیزاتی که باید فایترها استفاده کنند، شامل کلاه، ساق‌بند، کاپ و حتی طرز استفاده از ان‌ها، سطح مسابقات و استایل‌های مسابقه می‌شود. 

در قوانین داوری کیک‌بوکسینگ، برای هر رده‌سنی استایل‌ و سبک‌های مختلفی برای داوری وجود دارد. برای مثال نحوه امتیازدهی و مقررات در مسابقه نونهالان با جوانان متفاوت است، در نونهالان به صورت لایت برگزار می‌شود و داور نسبت به ان‌ داوری می‌کند، درحالی که در مسابقه جوانان سیستم داوری عوض می‌شود. داور با توجه به هر رده‌سنی یک سبک و مقررات را اجرا می‌کند. 

قوانین داوری کیک بوکسینگ مسابقه لوکیک

این نوشته چطور بود؟

لطفاً برای ثبت بازخورد روی ستاره‌ها کلیک کنید

متوسط بازخوردها: 3.9 / 5. تعداد رأی‌ها: 16

این نوشته بازخوردی نداشته، اولین نفر باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

دیگر پست‌ها

درمان-آسیب-های-کتف-و-شانه
آموزش مقدماتی

آسیب کتف و شانه در ورزش های رزمی

یکی از آسیب های رایج در ورش های رزمی، آسیب کتف و شانه است. با انجام تمرین های مخصوص میتوان به جلوگیری از آسیب های بیشتر مقابله کرد.

فرق-تکواندو-و-کیک-بوکسینگ.
آموزش مقدماتی

فرق تکواندو و کیک بوکسینگ

فرق اصلی تکواندو و کیک بوکسینگ در این است که تکواندو با تاکید بر ضربات پا و انعطاف پذیری بالا و کیک بوکس با تاکید بر دست و پا فعالیت دارند.