در این دوره میخواهیم به بررسی آسیب های رایج در ورزش های رزمی مانند آسیب کتف و شانه بپردازیم. اگر آسیب های کتف و شانه در ورزش های رزمی برای شما یا هم باشگاهی هایتان اتفاق افتاد، چه اقداماتی برای بازگشت به تمرین ها باید انجام داد. همراه با استاد محمد موسوی مربی ورزش های رزمی و دبیر هئیت بخش کن استان تهران باشید.
یکی از آسیب های ورزش های رزمی، آسیب کتف و شانه و به قول معروف در رفتگی کتف است. این اتفاق زمانی رخ میدهد که مشت هایی میزنید بدون اصول زده شود. همچنین ممکن است هنگامیکه درحال زدن ضربات مشت هستید به زیر کتف شما ضربات متقابل دست، پا یا سر از سمت حریف زده شود و کتف از جای خود در برود.
اقدامات بعد از آسیب کتف و شانه
مهم ترین سوالی که در این قسمت مطرح میشود بحث این است که آیا میتوان بعد از آسیب بازهم این ورزش را ادامه داد یا خیر؟
در رشته هایی مثل ورزش های رزمی، جودو، جوجییتسو و کشتی آسیب کتف و شانه یکی از آسیب های رایج است.
در وهله ی اول، باید کتف و شانه ی در رفته به درستی در جای خود برود. اگر در مسابقات این آسیب اتفاق بیفتد عمل جا انداختن کتف باید توسط پزشک حرفه ای در مسابقات انجام شود. اگر این کار توسط پزشک مسابقه دانجام نشود حتما با مراجعه به پزشک و بیمارستان ابتدا کتف جا انداخته شود. اگر آسیب در رفتگی کتف و شانه در باشگاه اتفاق بیفتد و مربی عمل جا انداختن کتف را بلد باشد این کار را انجام میدهد. بعد از جا ناداختن کتف باید دو الی سه هفته هیچ گونه ورزش و عملی انجام ندهید. بهتر است چند روز ابتدای آسیب، کتف را ثابت نگه داشته و با آتل یا با بستن کتف هیچ تحرکی نداشته باشد. بعد از گذشت چند هفته باید تمرینات تقویت کتف شروع بشود.
در روزهای ابتدایی برای اینکه استخوان کتف و شانه هرچه زودتر ترمیم بشود میتوانید از آب پاچه، پای مرغ، ژله و ژلاتین خورده شود. بعد از دو الی سه هفته، دامنه ی حرکتی کتف که در حال بهبود است، باید تمرینات مخصوص شروع شود.
به این نکته نیز توجه داشته باشید که بعد از دو سه روز کتف نباید ثابت نگه داشته شود. اگر کتف بدون حرکت و ثابت باشد به اصطلاح خشک می شود. باید کم کم کتف و شانه را حرکت دهید( مانند حرکت دستمال کشیدن روی سطح)تا دامنه حرکتی کتف کم کم به حالت قبل بازگردد.
بعد از دو الی سه هفته برای تقویت عضلات و ترمیم آسیب کتف و شانه از میتوانید تمرینات زیر استفاده کنید.
1.با استفاده از کش، دست را باز و بسته کنید. این تمرین یکی از بهترین تمرین هایی است که میتواند به بازتوانیی کتف کمک زیادی کند تمرینات با کش است.
نکته: مقاومت کش نباید زیاد باشد. به اندازه ای باشد که به کتف فشار نیاورد.
2. این تمرین هم برای به دست آوردن دامنه حرکتی کتف است.
هر جا احساس فشار زیاد بر روی کتف ها شد میتواند فاصله خود را با کش کم کنید.
بعد از گذشت یک ماه و پس از انجام تمرینات با کش، میتوانید تمرینات قدرتی را نیز شروع کنید.به طور مثال شما میتوانید با این کشف حرکات سرشانه، حرکات از پایین به بالا و حرکات بالا به پایین زده شود. این حرکات باید به سمت تقویت عضلات خود کتف، عضلات سرشانه، عضلات زیربغل و عضلات بازو برود. چون در حال حاضر کتف ضعیف شده است و با استفاده از تقویت عضلات کناری، از آسیب کتف و شانه در دفعات بعدی جلوگیری شود.
یکی دیگر از تمرینات افزایش دامنه حرکتی کتف، به پشت بخوابید و دست های خود را مانند تصویر بالا پایین کنید.
توصیه می شود بعد از اسرتاحت یک هفته ای کتف، حتما به فیزیوتراپ مراجعه کنید. این افراد با علم و تخصص کافی و شناخت دقیق آسیب به ترمیم آن می پردازند. بعد از تمرینات فیزیوتراپی شروع به تمرینات با وزنه و قوی کردن آن عضله کنید. میتوانید تمرینات سرشانه و زیر بغل، تمرینات بالاسینه و جلو بازو، پشت بازو را در برنامه خود بگنجانید. سپس میوانید با پرتاب های کوتاه و با قدرت کم و مطابق تمرین روبرو با کیسه بوکس تمرینات رزمی را هم کم کم شروع کنید.
بعد از یک ماه و نیم میتوانید تمرینات رزمی را به صورت سبک شروع کنید. حتما به خاطر داشته باشید تمرینات با کش و دمبل سبک را جهت تقویت عضلات کنار نگذارید.
این نوشته چطور بود؟
لطفاً برای ثبت بازخورد روی ستارهها کلیک کنید
متوسط بازخوردها: 1.2 / 5. تعداد رأیها: 71
این نوشته بازخوردی نداشته، اولین نفر باشید!